+34 858 700 850 casadelpatio@yahoo.com


5 daagse Wandelmidweek

 

Vakantie 2024, wat dacht je van genieten van de rust in een typisch authentiek Spaans dorpje in Andalusië. Midden in de natuur tussen de olijf- sinaasappel- citroen en amandelboomgaarden. Fantastische zons- op en ondergangen, een heldere sterrenhemel bewonderen of lekker aan het 4 bij 7 meter zwembad liggen met een biertje of glaasje wijn in je hand.

Bourgondisch genieten, uitstapjes maken naar het Alhambra, Granada of het strand, de prachtige stadjes in de Alpujarras bezoeken met hun karakteristieke Moorse kenmerken. Maar zeker ook mooie wandeltochten maken. Wij hebben onderaan deze pagina alvast een idee voor een leuk programma voor je opgesteld.

Alpujarras, lecrin vallei en de Sierra Nevada.

Hier verkent u de mooiste witte dorpjes van Andalusië. Hier is het mogelijk om van dorp naar dorp te wandelen of circulair vanuit een van de dorpen. Je wandelt afwisselend op zand-of kronkelende ezelpaadjes, langs bergriviertjes, watervallen en bergtoppen, door vele boomgaarden met sinaasappel-, citroen-, olijf- en amandelbomen. Wij bieden in dit gebied veel afwisseling in wandelingen aan.

Dit gebied is rijk is aan cultuur, met nog veel invloeden uit de Moorse tijd. Bijna alle dorpen hebben aantrekkelijke bezienswaardigheden van Arabische afkomst zoals acequias, lavadores en burchten . De kerken in de dorpen dateren uit de periode na de herovering van Al-Andalus door de christelijke troepen, maar de smalle straatjes, de typische binnenplaatsen en de architectuur herinneren ons aan het Arabische verleden.

Wat houdt de wandelmidweek in?
5 daagse wandelmidweek in de Lecrin vallei/Alpujarras/Sierra Nevada.

Wanneer?
Deze wandelmidweek is te boeken van 28 februari tot 31 mei 2024

Voor wie?
Voor zowel beginnende als gemiddeld ervaren wandelaars. Een goede conditie en voldoende wandelervaring is een vereiste. 

Wat kost het?
€ 260 per persoon als twee personen op één kamer boeken. Boek je een kamer voor één persoon dan geldt er een toeslag van €100,-

Wat is in inbegrepen?

  • Verblijf van 4 nachten in B&B Casa del Patio in een twee-persoonskamer
  • Ontbijt (4x)
  •  Lunchpakket (3x)
  • Driegangendiner (3x)

Niet inbegrepen?

  • Alle overige kosten, waaronder autohuur en heen- en terugreis.

Rich results on google SERP when seaching for los Cohorros

het programma

Het programma is een invulling die wij hebben gemaakt aan de hand van de meest bewandelde routes door oud gasten. Je kan hier natuurlijk de door jou gewenste wijzigingen op aan brengen. 

Maandag
Aankomst in Casa del Patio. Om 17.00 uur kun je nog een korte wandeling rond Pinos del Valle maken als je leuk vind. ‘s Avonds is er een diner in de B&B.

Dinsdag
Wandeling in en rond Lanjaron op 20 minuten rijden met een auto.. Lengte 9,8km min/max hoogte 649/1108m, wandelduur 4 uur. Deze wandeling kenmerkt zich door de vele pijnbomen, de mooie uitzichten, de mini watervallen en beekjes en de aceguias (irrigatiesloten vanuit de Moorse tijd) die we in dit landschap veelvuldig zullen tegenkomen of De wandeling over de beroemde hangbruggen in Monachil op 40 minuten rijden met een auto. Lengte 8 km, min/max 800/ 1123m, wandelduur 2,5 uur. Een leuke en mooie avontuurlijke wandeling. Via een klaterende beek, een waterval en een vijftal hangbruggen (de langste is zo’n 55 meter), kloven, een grot en afwisselende berglandschappen (werkelijk prachtig)  vind je op deze route. Lees ook ons blog hierover.

Woensdag
Granada behoort tot de top vijf populairste stedentripbestemmingen van Spanje en veel gebouwen behoren sinds 1984 tot de Unesco Werelderfgoederen. De stad werd in 1492 als laatste Arabische bolwerk veroverd door het “Katholieke Vorstenpaar”.Je kan de stad bewonderen. De prachtige kathedraal met zijn doopkapel, en de oudste wijk het Albaicín. Je vindt het El Albaicín tegenover het Alhambra. Aan de smalle straatjes, pleintjes en de witgekalkte muren is te zien dat deze wijk afkomstig is uit de Moorse periode.

Of je bezoekt het wereldberoemde paleizencomplex Alhambra. Het dertiende-eeuwse Moorse Nasridpaleis met de beroemde Leeuwenhof is een lust voor het oog. Het merkwaardige ronde paleis van Karel V en natuurlijk het labyrint van zalen en hoven van de Casa Real en de tuinen van de Generalife. De toegangskaarten hiervoor DIEN JE RUIM VAN TE VOREN zelf op naam te reserveren! Lees voor het kopen van tickets ook onze blog ¨tickets voor het Alhambra¨ ’s Avonds wordt op eigen gelegenheid gedineerd in de stad.

Donderdag
De Cebadilla is een prachtige wandeling vanuit Capileira. Lengte 9 km , min/max hoogte 1445m/2100 m , wandelduur 3 uur. Deze wandeling begint en eindigt in het pittoreske witte dorpje Capileira. Dit dorp dateert uit 1562 en is een van de mooiste witte dorpen van Spanje.

Je wandelt langs de Poquira vallei met uitzicht op de hoogste toppen van de Sierra Nevada, zoals de Mulhacén en de Veleta en de Alpujarras onder je. De route voert door soms gortdroge weilanden en rivierbeddingen met grazende geiten en schapen. En je ziet natuurlijk de acequias- traditionele moorse irrigatie kanalen- waar de route zijn naam aan dankt. Lees ook ons blog over de wandeling

Vrijdag
Je kan de week afsluiten, met een korte wandeling van 1,5 uur op weg naar koffie met iets lekkers in “los Naranjos”. Of we nemen uiterlijk 12.00 uur afscheid van elkaar en beëindigen we de wandelmidweek. Maar de herinneringen en mooie foto´s jullie voor altijd blijven.

Extra Optie!
Mocht je toch iets minder willen wandelen of Al luierend op een strandbedje een ‘siësta’ vieren in de Spaanse zon. Of een mooie stadswandeling met prachtige vergezichten willen makenin de authentieke Spaanse badplaats Salobreña, dan kan dat natuurlijk ook. Salobreña ligt op dertig minuten rijden met een auto, aan de middellandse zee. Het heeft een bewogen stadsgeschiedenis en een aantal historische bezienswaardigheden om naar uit te kijken – in de eerste plaats het Moorse kasteel dat boven Salobreña torent.

Het begin van de geschiedenis van Salobreña gaat terug tot de voorchristelijke tijd. In die tijd stichtten de Feniciërs een handelskolonie, die later uitgroeide tot de huidige Salobreña. In de late oudheid breidden de Romeinen de kolonie uit tot een fort om het te beschermen tegen piraten. Salobreña viel toen, in de vroege Middeleeuwen, onder de Moorse heerschappij – nog steeds vandaag de dag kunt u dit deel van het verleden duidelijk herkennen in de architectuur van de oude stad en het Kasteel dat boven de stad uittorent. Met verschillende toegankelijke burchtdelen en de imposante uitkijktorens neemt de dominante vesting u mee terug in de tijd.
De historische oude stad, die zich heeft gevormd rond het kasteel in Salobreña, zal u gewoon betoveren. Kronkelende steegjes, witgekalkte mediterrane gebouwen en kleurrijk bloemenporselein wachten op u. Tussendoor stralen kleine tapasbars en cafés charme en authenticiteit uit.

 

Aanmelden wandelmidweek

5 + 10 =

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang het laatste nieuws over wandelen in Spanje

Je aanmelding is ontvangen!