+34 858 700 850 casadelpatio@yahoo.com

De Sierra de Tejeda-Almijara y Alhama of Axarquía

De Sierra de Tejeda-Almijara y Alhama ligt tussen Malaga en de Sierra Nevada. Hoewel het oostelijk deel het beste bereikbaar is vanuit Casa del Patio en de meeste natuur heeft, is het hele gebied interessant om te bewandelen. Het Parque Natural Sierras de Tejeda, Almijara y Alhama is ongeveer 40.600 ha groot. In het westelijk deel vind je de hoogste berg, La Maroma (2.080 m). Andere bergtoppen die je er vindt zijn de Navachica (1.832 m) en de Lucero (1.776 m).
Het park staat bekend om haar steile rotshellingen en spitse bergkammen bedekt met duizenden dennenbomen. De dorpen hebben ook hier hun Moorse karakter bewaard en het is leuk om ze te bezoeken en op een terrasje van je drankje en/of eten te genieten. De natuur in het gebied is adembenemend en perfect geschikt om te wandelen. In het park vind je ook weer wild, zoals everzwijnen en bokken, maar het is met name bekend om haar roofvogels.
Het belangrijkste gesteente in Sierra de Tejeda-Almijara y Alhama is kalksteen. Er zijn hierdoor diverse grotten in dit gebied, waarvan die bij Nerja de bekendste is.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang het laatste nieuws over wandelen in Spanje

Je aanmelding is ontvangen!