+34 858 700 850 casadelpatio@yahoo.com

Granada

 

 

Granada ligt op 738 meter hoogte boven zeeniveau, aan de voet van het gebergte Sierra Nevada. Eeuwen geleden was het de hoofdstad van de Taifa van Granada en het Rijk van Granada.
Granada behoort tot de top tien populairste stedentripbestemmingen van Spanje. Dat komt vooral door de aanwezigheid van het middeleeuwse fort het Alhambra, maar natuurlijk ook door de oude binnenstad waar de zo kenmerkende Andalusische sfeer hangt. Hoewel de stad in totaal bijna een kwart miljoen inwoners telt is de binnenstad vrij compact en intiem. Verder staat Granada bekend om zijn prestigieuze universiteit, en een bijbehorend nachtleven. Het is een van de belangrijkste Spaanse studentensteden, samen met Salamanca, Burgos en Santiago de Compostela.
Als je Granada gaat bezoeken dan zal een bezoek aan het Alhambra ongetwijfeld op je programma staan. Houd er rekening mee dat je niet zomaar even in de rij van de kassa kunt gaan staan en vervolgens naar binnen kunt lopen. Het Alhambra heeft een dagelijkse limiet van 6600 bezoekers, waardoor het in het zomerseizoen (pakweg april/mei tot en met oktober) eigenlijk alle dagen uitverkocht is. Het ruim vooraf reserveren van je toegang tot het Alhambra is daarom een must.

De paleizen van het Alhambra behoorden eens toe aan de Islamitische sultan van Granada Muhammed III en andere Moorse heersers. Het ‘Palacio de Generalife’ wat werd gebouwd tussen de twaalfde en veertiende eeuw, is gevestigd binnen de oude stadsmuren van Alhambra op de heuvel La Sabika. Hier bevindt zich ook het voormalig verdedigingsfort Alcazaba. Het Generalife paleis heeft meerdere binnenplaatsen en tuinen die door de islamitische koningen graag gebruikt werden als rustplaatsen. Mooie voorbeelden hiervan zijn de ‘Patio de la Acequia en Cypress Patio de la Sultana’. De architectuur laat zich het best omschrijven als Moors met Renaissance invloeden. Sinds 1984 behoren deze culturele gebouwen tot Unesco Werelderfgoederen.
El Albaicín is de oudste Arabische wijk in Granada. Je vindt El Albaicín tegenover het Alhambra. Aan de smalle straatjes, pleintjes en de witgekalkte muren is te zien dat deze wijk afkomstig is uit de Moorse periode. Er zijn niet heel veel Arabische invloeden terug te vinden in de stad. Nadat Granada werd veroverd door het katholieke koningspaar, werden de moskeeën met de grond gelijk gemaakt. In plaats daarvan werden er kerken gebouwd.
Maar er is naast de architectuur natuurlijk veel meer te doen in Granada.

Een aanrader voor jong en oud en een attractie op zich is het wetenschapsmuseum ‘Parque de las Ciencias’ in het centrum. Naast dat dit park zeer leerzaam en veelzijdig is, is het eigenlijk vooral heel leuk. Er is zo ontzettend veel te zien, te beleven en te ervaren dat je makkelijk twee dagen in dit museum kunt doorbrengen. In Parque de las Ciencias vind je onder meer een permanente tentoonstelling over het menselijk lichaam en van bijna levensechte dinosaurussen. Ook is er een ontdekhoek, een uitzichttoren, een vogelshow en bijna ieder educatief thema is wel op de één of andere creatieve wijze interactief gemaakt.
Flamenco shows
Flamenco komt oorspronkelijk uit Sevilla in Andalusië maar in Granada zit ook een hele mooie flamenco show van Casa Del Arte Flamenco, zij voeren hun show uit op de Calle Cuesta Gomerez 11, 18009 Granada.

Nog meer Granada!

Ook deze monumenten zijn een bezoek meer dan waard:

– Alhambra en de Generalife, een paleis en het huis van de Nasridsultans
– Palacio de Carlos V, een koninklijk paleis, in het Alhambra
– Albaicín, een oude Arabische wijk, met kronkelige straatjes en huizen uit de 14e eeuw
– Cartuja kartuizerklooster, één van de belangrijkste barokbouwwerken van Spanje
– Hospital Real
– Iglesia de San Nicolás
– Casa de Castril
– Bañuelo: Arabische badhuizen
– Palacio de Dar-al-Horra
– De wijk Sacromonte met enkele grotwoningen.
– Iglesia de Santa Ana
– Basilica Nuestra Señora de las Angustias – Corral del Carbón, een 14e-eeuws voormalig Arabisch gastenverblijf
– Madrassa, een oude Arabische school
– La Alcaiceria markt
– Kathedraal van Granada, een van de grootste kathedralen ter wereld
– Iglesia de Santos Justo y Pastor
– Iglesia de San Juan de Dios
– Hospital de San Juan de Dios
– Monasterio de San Jerónimo, een klooster uit de renaissancetijd
– Puerta de Elvira

Rich results on google´s SERP when searching for Granada

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang het laatste nieuws over wandelen in Spanje

Je aanmelding is ontvangen!