+34 858 700 850 casadelpatio@yahoo.com

Als je Granada of het Alhambra gaat bezoeken en ook van wandelen houdt, dan moet je Los Cahorros de Monachil zeker gaan doen. Deze wandeling voert je namelijk niet alleen over avontuurlijke hangbruggen, maar ook door een van de mooiste plekjes van de Sierra Nevada de Monachil vallei. Dit is een prachtig en zeer afwisselend wandelgebied, voor zowel de ervaren als de meer recreatieve wandelaar.

Wandelaars komen bij onze B&B Casa del Patio in Zuid-Spanje altijd aan hun trekken. Hier in de omgeving vind je namelijk een groot aantal mooie wandelingen door de Sierra Nevada, die voor elk type wandelaar goed te lopen zijn. Hoewel ze allemaal de moeite waar zijn, zijn sommige soms net iets spectaculairder dan de rest. Zo ook Los Cahorros!

Los Cahorros de Monachil

In het oude skidorp Monachil bij een openbare parkeerplaats, op maar een 45 minuten rijden van Casa del Patio, start de 10 kilometer lange wandeling ‘Los Cahorros de Monachil’. De route brengt je langs eeuwenoude bossen, watervallen, een riviertje, een vallei, een bergtop en over hangbruggen. Vooral de diversiteit en het wisselende landschap zullen je bij deze wandeling  je aangenaam verrassen. In de zomer is deze wandeling later op de dag goed te wandelen, maar in het voor- en najaar is de natuur hier op zijn mooist. De route zelf is niet altijd even goed aangegeven, maar met de routebeschrijving die wij voor je klaar hebben liggen, lukt het uitstekend. Neem wel zelf iets mee om te eten of te drinken, want onderweg zijn er geen eetgelegenheden.

Populairste wandeling van de Sierra Nevada

De wandeling is enorm populair bij de inwoners van de provincie Granada, maar ook bij onze gasten. Vooral in de zomer en in de weekenden kan het daardoor druk zijn op het pad. Een van de bruggen mag je maar met vier mensen tegelijk belasten, dus dat kan dan voor ¨files¨ zorgen. Los Cahorres de Monachil is dan ook misschien wel de meest bewandelde route van de Sierra Nevada.

De route

In het eerste deel van de wandeling loop je over 4 hangbruggen in het bos en door een kloof. De langste hangbrug is ongeveer 50 meter en hangt 15 meter boven de rivier. Dit gedeelte van de wandeling is geschikt voor de meeste mensen, maar houd er rekening mee dat je onderweg een paar keer onder een overhangende rots moet klauteren. Bij de moeilijkste stukken zijn handgrepen geplaatst, zodat je niet in het water kan vallen. Het water is overigens niet diep, dus er is sowieso geen reden voor paniek. Voor kinderen is dit deel van de wandeling het absolute hoogtepunt. En misschien wel van de hele vakantie!

Op dit deel van de wandeling kom je dan ook de meeste mensen tegen komen; soms kan je zelfs completer schoolklassen uit Granada tegen het lijf lopen. Dit verandert na de langste brug, waar het ruige landschap begint en je gaat stijgen en weer dalen over de bergtop. Di terrein is een stuk uitdagender, waardoor je hier nauwelijks mensen zal tegenkomen.

Wanneer je uit de kloof komt, start het tweede deel van de wandeling. Dit stuk is het steilste maar ook het meest adembenemende deel van de route. De meeste mensen maken hier rechtsomkeer. Niet doen! Kies het steile stuk naar boven en geniet van prachtige vergezichten op Granada. Tijdens de afdaling terug naar Monachil loop je tussen de boomgaarden en boerderijen.

Na ongeveer drie uur wandelen kom je weer terug bij de parkeerplaats. Om weer op krachten te komen kan je een lekkere steak gaan eten in het restaurant ‘La Cantina de Diego’. En al kijkend naar je foto´s zal je (terecht) denken ¨Dit is zonder enige twijfel de leukste wandeling in de Sierra Nevada¨! 

Wij hebben de routebeschrijving voor je klaar liggen.

 

Rich results on google SERP when seaching for los Cohorros
Rich results on google SERP when seaching for los Cohorros
Rich results on google SERP when seaching for los Cohorros

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang het laatste nieuws over wandelen in Spanje

Je aanmelding is ontvangen!