+34 858 700 850 casadelpatio@yahoo.com

Sierra Nevada

Veel Spanjaarden vieren hun (wandel)vakantie in de Alpujarras en de Sierra Nevada, deze gebieden lopen naadloos in elkaar over, maar het zijn toch echt twee verschillende gebieden: niet alleen qua natuur, maar ook qua sfeer. Combineer je ze, dan kun je er prachtige wandelvakantie beleven.
De Sierra Nevada staat een beetje synoniem voor wandelen in Andalusië. Het is een hooggebergte waar tot laat in het seizoen sneeuw kan liggen. Tot een eeuw geleden lag er nog een gletsjer, de Corral de Veleta, die meteen ook de zuidelijkste gletsjer van Europa was. Naast de hoogste top Mulhacén (3479 m), zijn de Alcazaba (3366 m) en de Veleta (3398 m) ook bergtoppen die meetellen. Op deze bergen kun je vanaf eind November tot begin mei skiën. Het ski dorp waar alle liften beginnen heet Pradollano.

Er zijn veel verrassende wandelingen te maken in de Sierra Nevada. Tijdens een tocht in de bergen heb je veel kans op het zien van bokken, wilde geiten, vale gieren of misschien zelfs slangen. Wandelen in de Sierra Nevada kan in iedere moeilijkheidsgraad, van korte wandelingen tot pittige meerdaagse tochten naar de hoogste toppen. Een tip voor wie een niet te zware, maar zeer mooie wandeling in de Sierra Nevada wil maken.
– Vanaf het dorp Monachil, nabij Granada, kan je een wandeling maken in de kloof van Los Cahorros. Vanaf de parking voert een soms moeilijk pad door een nauwe kloof. Maar de beloning komt pas na de kloof, wanneer je het pad volgt dat naar een hoger gedeelte voert en uitzicht geeft op een fraai stuk natuur.
– Overige goede vertrekpunten om te wandelen in de Sierra Nevada zijn de plaatsen Sierra Guejar en Dilar.

De Sierra Nevada is ongeveer 100 kilometer lang en 30 kilometer breed. Veertien toppen in de Sierra Nevada zijn hoger dan 3000 meter. De Sierra Nevada en de Alpujarras kennen beide een rijke flora en fauna. Je vind hier andere veel steeneiken, kurkeiken,tamme kastanjes, ( er is in November in veel dorpen zelf een kastanje feest) rozemarijn, tijm, salie, brem, en lavendel.

Tegenwoordig is de Sierra Nevada een Nationaal Park, Parque Nacional Sierra Nevada. Dit nationale park is pas in 1999 opgericht en beslaat het hele hoge deel van de Sierra Nevada, zo’n 90.000 hectare.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang het laatste nieuws over wandelen in Spanje

Je aanmelding is ontvangen!