+34 858 700 850 casadelpatio@yahoo.com

Sierra Nevada

Veel Spanjaarden vieren hun (wandel)vakantie in de Alpujarras.  Dit is een deel van de Sierra Nevada, en volgens vele een van de mooiste plekken om de authentieke moorse cultuur op te snuiven.

De Sierra Nevada staat synoniem voor outdoor sporten en voor vele is dit wandelen in Andalusië. Het is een hooggebergte waar tot laat in het seizoen op de toppen sneeuw kan blijven liggen.

Op de hoogste top Mulhacén (3479 m), de Alcazaba (3366 m) en de Veleta (3398 m) . kun je vanaf eind November tot begin mei skiën. Het ski dorp waar alle skiliften beginnen heet Pradollano.

Tijdens een wandeltocht in de bergen heb je veel kans om bokken, wilde geiten, vale gieren of misschien zelfs hele kleine slangen tegen te komen. Wandelen kan hier in iedere moeilijkheidsgraad, van korte wandelingen tot pittige meerdaagse tochten naar de hoogste toppen. Een tip voor wie een niet te zware, maar zeer mooie wandeling wil maken.
– Vanaf het dorp Monachil, nabij Granada, kan je een wandeling maken in de kloof van Los Cahorros. Vanaf de parking voert een pad je over hangbruggen door een nauwe kloof. Maar de beloning komt pas na de kloof, wanneer je het pad volgt dat naar een hoger gedeelte voert en uitzicht geeft op een fraai stuk natuur.

– Overige goede vertrekpunten om te wandelen zijn de plaatsen Sierra Guejar en Dilar.

De Sierra Nevada is ongeveer 100 kilometer lang en 30 kilometer breed. Tegenwoordig is de het een Nationaal Park. Veertien berg toppen zijn hier hoger dan 3000 meter. De Sierra Nevada en de Alpujarras kennen beide een rijke flora en fauna. Je vind hier onder andere veel steeneiken, kurkeiken, tamme kastanjes, ( er is in November in veel dorpen zelf een kastanje feest) rozemarijn, tijm, salie, brem, en lavendel.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang het laatste nieuws over wandelen in Spanje

Je aanmelding is ontvangen!