+34 858 700 850 casadelpatio@yahoo.com

De Lecrin vallei

DE LECRIN VALLEI

De Lecrin vallei kom je halverwege tussen de stad Granada en de kust van de Costa Tropical tegen. De vallei bestaat uit 17 kleine witte dorpjes met smalle straatjes en slaperige pleinen verspreid over het schilderachtige platteland rond het beznar stuwmeer. Bij dorpen staat hun kerk centraal en ze hebben allemaal hun eigen, levendige feesten met parades en spectaculair vuurwerk. De Lecrin vallei werd door de Moren “de Vallei van Geluk” genoemd.

Je kunt in de Lecrin vallei urenlang ronddwalen tussen de duizenden sinaasappel- en citroenenbomen vermengd met dennen-, olijf- en amandelbomen. Dankzij het frisse bergwater dat vanuit de Sierra Nevada in de vallei door de eeuwenoude moorse irrigatiesystemen komt, is dit een groen gebied en vormt het daarmee de levensader voor het zuidelijker gelegen kustgebied. Tijdens het ronddwalen kun je genieten van de spectaculaire uitzichten over het Beznar stuwmeer en de al dat niet besneeuwde toppen van de Sierra Nevada.

Al sinds de oudheid heeft vallei een belangrijke rol in de geschiedenis van Andalusië gespeeld, want het was de enige zuidelijke toegangsweg van de middellandse zeekust tot de stad Granada. Gedurende de afgelopen eeuwen hebben hier vele veldslagen plaatsvonden en werden de dorpjes keer op keer verwoest. De Overblijfselen van diverse kastelen en burchten uit de Arabische tijd getuigen van het gewelddadige verleden van de streek.

De vallei is een ideale vakantiebestemming en uitvalsbasis voor mensen, die op zoek zijn naar een ontspannen vakantie met een dagje strand of een bezoek aan Granada met het wereldberoemde Alhambra, maar het is ook erg populair bij mensen die graag een actieve vakantie beleven. Zoals Wandelen, mountainbiken, paardrijden, zeilen,surfen, kayakken, paintballen of canyoning. De vallei is gelegen tussen de Sierras de Tejeda, Almijara y Alhama ten zuidwesten en de Sierra Nevada ten oosten van de vallei. De vallei grenst bovendien aan het unieke wandelgebied las Alpujarras.

Beznar meer
Lecrin vallei
Pinos del Valle
Spaans straatje Andalusië

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang het laatste nieuws over wandelen in Spanje

Je aanmelding is ontvangen!