+34 858 700 850 casadelpatio@yahoo.com

Omgeving

Op deze pagina lees je meer over de omgeving van Casa del Patio, onze bed en breakfast in Pinos del Valle. Een van de vele pittoreske witte dorpen in de Lecrin vallei, gelegen aan de zuid- west zijde van de Sierra Nevada tussen Granada en de Middellandse Zee kust in. De Lecrin vallei en haar omgeving staan bekend als de ´vally of happiness´met haar vele boomgaarden met sinaasappel-, citroen-, olijf-, vijgen- en amandelbomen. De vallei dankt haar vruchtbaarheid aan het smeltwater , dat in het voorjaar en de vroege zomer door de hele valei uit de Sierra Nevada door eeuwenoude irrigatie kanalen stroomt.

Vanaf het dakterras van Casa del Patio heb je een prachtig uitzicht op de al dan niet besneeuwde bergtoppen van  het Parque Nacional de Sierra Nevada. Dit nationale park is een ruig berggebied waar wandelen een waar feest is met vele adembenemende uitzichten! Meer informatie hierover vind je op onze pagina wandelgebieden. Het Parque Nacional de Sierra Nevada en haar omgeving zijn bovendien rijk aan cultuur, met in de hele omgeving nog veel invloeden uit de Moorse tijd. Bijna alle dorpen van de vallei hebben aantrekkelijke bezienswaardigheden van Arabische afkomst zoals acequias, lavadores en burchten . De kerken in de dorpen dateren uit de periode na de herovering van Al-Andalus door de christelijke troepen, maar de smalle straatjes, de typische binnenplaatsen en de architectuur herinneren ons aan het Arabische verleden.

Het wereldberoemde Alhambra in de historische stad Granada ligt op ongeveer 35 minuten rijden van Pinos del Valle.

Skiën

In het voorjaar zou je ook ´s ochtends kunnen gaan skiën op de hoogste pieken, de Valeta en de Mulhachen, van de Sierra Nevada en ´s middags wandelen of zonnen op het strand. Maar je kan natuurlijk ook genieten van onze bloemrijke patio en het verwarmde zwembad of een middagje lekker luieren met een heerlijk koud drankje en wat tapas op het dakterras. Zodat je benen wat rust krijgen en jij je volgende wandeling kan plannen. Je heb vanuit Casa del Patio voldoende keus aan wandelingen voor een afwisselende wandelvakantie.

 

Rich results on google SERP when seaching for Omgeving
Rich results on google SERP when seaching for Omgeving
Rich results on google SERP when seaching for Omgeving
Rich results on google SERP when seaching for Omgeving

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang het laatste nieuws over wandelen in Spanje

Je aanmelding is ontvangen!