+34 858 700 850 casadelpatio@yahoo.com

Omgeving

 

In het voorjaar zou je ook ´s ochtends kunnen gaan skiën in de Sierra Nevada en ´s middags wandelen of zonnen op het strand. Maar je kan natuurlijk ook genieten van onze patio en het verwarmde zwembad. 

Casa del Patio ligt in Pinos del Valle. Een van de vele rustieke witte dorpen in de Lecrin vallei aan de zuid- west zijde van de Sierra Nevada. De vallei ligt tussen Granada en de Middellandse Zee kust in. De Lecrin vallei staat bekend als de groene vallei met vele boomgaarden met sinaasappel-, citroen-, olijf- en amandelbomen. De vallei dankt haar vruchtbaarheid aan het smeltwater uit de Sierra Nevada in het voorjaar en de vroege zomer.

Vanaf het dakterras van Casa del Patio heb je uitzicht op Parque Nacional de Sierra Nevada met in het vroege voorjaar en najaar zijn witte bergtoppen. Dit is een ruig berggebied waar wandelen een waar feest is met vele adembenemende uitzichten! Het is bovendien een gebied dat rijk is aan cultuur, met nog veel invloeden uit de Moorse tijd. Bijna alle dorpen van de vallei hebben aantrekkelijke bezienswaardigheden van Arabische afkomst zoals acequias, lavadores en burchten . De kerken in de dorpen dateren uit de periode na de herovering van Al-Andalus door de christelijke troepen, maar de smalle straatjes, de typische binnenplaatsen en de architectuur herinneren ons aan het Arabische verleden. Het wereldberoemde Alhambra in de historische stad Granada ligt op ongeveer 35 minuten rijden van Pinos del Valle.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang het laatste nieuws over wandelen in Spanje

Je aanmelding is ontvangen!