+34 858 700 850 casadelpatio@yahoo.com

Deze wandeling behoort tot onze favorieten en die van onze gasten. De la Cebadilla wandeling begint en eindigt in het pittoreske witte dorpje Capileira. Dit dorp dateert uit 1562 en is een van de mooiste witte dorpen van Spanje. En kenmerkt zich door vele terrassen met fruit- en olijfbomen, de weilanden waar het vee graast en de eeuwenoude deels vervallen huizen. Je waant je soms in een ver verleden.

De la Cebadilla wandeling loopt door een deel van het Poqueira-ravijn, gelegen aan de voet van de hoogste toppen van de Sierra Nevada, een van de mooiste plekken op de zuidelijke hellingen van de Sierra Nevada.
Capileira is een geliefde locatie in de Alpujarra, het is de hoogste dorp van de drie dorpen in Barranco del Poqueira.
Vanuit het nog authentieke moorse witte dorp loopt een weg naar Cebadilla, een klein stadje in de waterkrachtcentrale van Poqueira. In het eerste deel, het steilste, wint het pad snel aan hoogte met het uitzicht op het ravijn met zijn terrasvormige hellingen voor teelt en bezaaid met oude boerderijen uit te breiden. In het zuiden wordt Sierra Lújar (1.870 m) onderscheiden, dat deel uitmaakt van een kustuitlijning van kleinere bergen die Sierra Nevada van de zee scheiden. In het noorden zie je de hoge toppen van het massief, na ongeveer drie kilometer kom je aan bij de oude elektriciteitscentrale, het dorp La Cebadilla is nu helemaal verlaten .

Bij het bereiken van Cebadilla steken we de Poqueira-rivier over via de brug die op deze plek ligt, om de weg terug te lopen aan de andere kant van het ravijn. Dit pad daalt ongeveer twee kilometer zachtjes af tussen oude boerderijen en terrassen naar het ravijn Prado Largo, waar je afdaalt naar de rivier de Poqueira. Het laatste deel van deze la Cebadilla wandeling is een stijgende weg van ongeveer een kilometer weer terug naar Capileira. Eenmaal in Capileira kun je nog struinen door de smalle steegjes en verrast worden door prachtige en bijzondere Alpujarra-architectuur. In het dorpje vind je ook restaurantjes en bars waar je de inwendige mens kunt versterken na deze prachtige wandeling! Wij hebben de routebeschrijving voor je.

Rich results on google´s SERP when searching for la Cebadilla wandeling
Rich results on google´s SERP when searching for la Cebadilla wandeling
Rich results on google´s SERP when searching for la Cebadilla wandeling

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang het laatste nieuws over wandelen in Spanje

Je aanmelding is ontvangen!