+34 858 700 850 casadelpatio@yahoo.com

Wandelreis Spanje

Wandelreis Spanje- Actieve vakantie in Zuid- Europa

 

U heeft al veel wandelreizen gemaakt en misschien ook al een wandelreis in Spanje, maar nog nooit een wandelreis ‘Andalusië’.
De wandelreis Spanje is de ideale reis voor diegene die niet al te ‘manaña, manaña’ zijn vakantie wil vieren en wil wandelen in Andalusië.
Zo verkent u bijvoorbeeld op actieve wijze de mooiste witte dorpjes van Andalusië. Hier is het mogelijk om van dorp naar dorp te wandelen of circulair vanuit een van de dorpen. Je wandelt afwisselend op zand-of kronkelende ezelpaadjes, langs bergriviertjes en bergtoppen, door vele boomgaarden met sinaasappel-, citroen-, olijf- en amandelbomen. Wij bieden veel afwisseling in wandelingen aan. Dit gebied is rijk is aan cultuur, met nog veel invloeden uit de Moorse tijd. Bijna alle dorpen hebben aantrekkelijke bezienswaardigheden van Arabische afkomst zoals acequias, lavadores en burchten . De kerken in de dorpen dateren uit de periode na de herovering van Al-Andalus door de christelijke troepen, maar de smalle straatjes, de typische binnenplaatsen en de architectuur herinneren ons aan het Arabische verleden. Dit geldt ook voor onze wandelingen in de Lecrin vallei en de noordkant van de Sierra Nevada.

 

Wandelen aan de Costa Tropical

 

Een ‘siësta’ vieren in de Spaanse zon? Zonde van de tijd! Ontdek Spanje op actieve wijze tijdens het wandelen aan de Spaanse kust. Bijvoorbeeld in de omgeving van de authentieke Spaanse badplaats Salobreña hebben wij meerdere wandelingen voor u klaar liggen.
Salobreña heeft een bewogen stadsgeschiedenis en een aantal historische bezienswaardigheden om naar uit te kijken – in de eerste plaats het Moorse kasteel dat boven Salobreña torent.
Het begin van de geschiedenis van Salobreña gaat terug tot de voorchristelijke tijd. In die tijd stichtten de Feniciërs een handelskolonie, die later uitgroeide tot de huidige Salobreña. In de late oudheid breidden de Romeinen de kolonie uit tot een fort om het te beschermen tegen piraten. Salobreña viel toen, in de vroege Middeleeuwen, onder de Moorse heerschappij – nog steeds vandaag de dag kunt u dit deel van het verleden duidelijk herkennen in de architectuur van de oude stad en het Kasteel dat boven de stad uittorent. Met verschillende toegankelijke burchtdelen en de imposante uitkijktorens neemt de dominante vesting u mee terug in de tijd.
De historische oude stad, die zich heeft gevormd rond het kasteel in Salobreña, zal u gewoon betoveren. Kronkelende steegjes, witgekalkte mediterrane gebouwen en kleurrijk bloemenporselein wachten op u. Tussendoor stralen kleine tapasbars en cafés charme en authenticiteit uit.

 

Rich results on google SERP when seaching for wandelreis Spanje

Cultuur snuiven in Andalusië

 

De regio Andalusië kent tal van imposante steden waar u de culturele schatkist open kunt trekken tijdens onze wandelvakantie Spanje kunt u bijvoorbeeld Granada bezoeken met het wereldberoemde Alhambra. Alleen hier zou u al een korte wandelvakantie Granada kunnen vieren.

Granada behoort tot de top vijf populairste stedentripbestemmingen van Spanje. Dat komt vooral door de aanwezigheid van het middeleeuwse fort het Alhambra, maar natuurlijk ook door de oude binnenstad waar de zo kenmerkende Andalusische sfeer hangt. Hoewel stad in totaal bijna een half miljoen inwoners telt is de binnenstad vrij compact en intiem.
Als je Granada gaat bezoeken dan zal een bezoek aan het Alhambra ongetwijfeld op je programma staan. Houd er rekening mee dat je niet zomaar even in de rij van de kassa kunt gaan staan en vervolgens naar binnen kunt lopen. Het Alhambra heeft een dagelijkse limiet van 6600 bezoekers, Het zeer ruim vooraf reserveren van je toegang tot het Alhambra is daarom een must.
De paleizen van het Alhambra behoorden eens toe aan de Islamitische sultan van Granada Muhammed III en andere Moorse heersers. Het ‘Palacio de Generalife’ wat werd gebouwd tussen de twaalfde en veertiende eeuw, is gevestigd binnen de oude stadsmuren van Alhambra op de heuvel La Sabika. Hier bevindt zich ook het voormalig verdedigingsfort Alcazaba. Het Generalife paleis heeft meerdere binnenplaatsen en tuinen die door de islamitische koningen graag gebruikt werden als rustplaatsen. Mooie voorbeelden hiervan zijn de ‘Patio de la Acequia en Cypress Patio de la Sultana’. De architectuur laat zich het best omschrijven als Moors met Renaissance invloeden. Sinds 1984 behoren deze culturele gebouwen tot Unesco Werelderfgoederen.
El Albaicín is de oudste Arabische wijk in Granada. Je vindt El Albaicín tegenover het Alhambra. Aan de smalle straatjes, pleintjes en de witgekalkte muren is te zien dat deze wijk afkomstig is uit de Moorse periode. Er zijn niet heel veel Arabische invloeden terug te vinden in de stad. Nadat Granada werd veroverd door het katholieke koningspaar, werden de moskeeën met de grond gelijk gemaakt. In plaats daarvan werden er kerken gebouwd.

Rich results on google SERP when seaching for wandelreis Spanje
 
Wat houd de wandelreis in?

 

Wij hebben een aantal zaken al geregeld voor je. Iets meer conform en toch je vrijheid behouden.

Wij bespreken na aankomst onder het genot van een drankje je wandelwensen en stellen we op basis van die wensen een wandelprogramma ’op maat’ voor je samen. Wij hebben een grote variatie aan wandelingen voor je klaar liggen, zowel in de directe omgeving van Pinos del Valle, als maximaal 40 minuten verder weg. Zo maak je kennis met zowel de Alpujarras als een deel van de Sierra Nevada.

Na een uitgebreid ontbijt de volgende morgen ga je de ruige bergen van de Sierra Nevada verkennen. Je krijgt van ons een goed gevuld lunchpakket mee en natuurlijk de route-beschrijving. Sommige wandelingen starten of eindigen bij onze B&B, voor de wandelingen dieper in het Parque Nacional de Sierra Nevada is een autorit noodzakelijk.

Na je wandeling kun je heerlijk bijkomen in ons verwarmde zwembad en onze bloemrijke patio. Vierentwintig uur per dag staat onze honestybar tot je beschikking. Daarnaast staat onze lounge tot je beschikking waar wij op frisse avonden de haard voor je aansteken. Drie avonden verzorgen wij de maaltijd de andere avonden kun je gaan eten in een van de uitstekend Spaanse restaurants in de regio.

Voor deze wandelreis is een redelijke wandelconditie vereist. De duur van de wandeling zijn 2 tot 7 uur met een hoogte verschil tussen 200 en 1100 meters per dag.
Mocht het wandelprogramma tussentijds op zwaarte aangepast moeten worden, dan kan dat natuurlijk.

Buiten de warmste maanden juli en augustus is het de rest van het jaar prima wandelweer. Ook in het (vroege) voor- en najaar is het mogelijk een wandelarrangement bij ons te boeken.

Reserveer nu je wandelarrangement!

Kies je kamer en vul bij het reserveringsformulier in dat jij gebruikt maakt van het wandelarangement.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang het laatste nieuws over wandelen in Spanje

Je aanmelding is ontvangen!