+34 858 700 850 casadelpatio@yahoo.com

Sendero Forestal- Peñuela

moeilijkheidsgraad : middelzwaar
tijd: 4 uur
afstand 9,8 km
stijging: van 649 m naar 1108 m
routebeschrijving: De route Sendero Forestal- Peñuela is goed gemarkeerd. Wij kunnen je vertellen hoe je bij het beginpunt komt en wat de beste gratis parkeerplaats is.

Rich results on google SERP when seaching for Sendero Forestal- Peñuela

De route start en eindigt in het gezellige dorp Lanjaron.

De route Sendero Forestal- Peñuela start midden in Lanjaron bij de Calle San Roque, naast een klein kerkje .Je loopt eerst het dorp aan de noord-westkant uit, daarna kom je al snel in een prachtig en lekker geurend pijnboombos met diverse beekjes en kleine watervallen, precies zoals ik mij een oud bosuit een kinderboek zou voorstellen. *Hier moet je even goed op de bewegwijzing van de Sendero Forestal-Peñuela letten, je moet goed rechts aanhouden het bos in.

Je loopt het eerste deel voornamelijk omhoog tot je bovenaan de boomgrens komt. Hier vandaan heb je echt fantastische vergezichten richting de lecrin vallei met het Embalze de rules de het embalze de Beznar, beide stuwmeren, waar het water vanuit de uitlopers van de Sierra Nevada wordt opgevangen voor irrigatie van de vele boomgaarden en als dat noodzakelijk is ook voor drinkwater en natuurlijk voor het opwekken van energie. Als je eenmaal boven bent gekomen, daal je daarna steeds langzaam af. onderweg kom je een uitzichtpunt tegen, waarvandaan je zelfs de middellandse zee kan zien liggen. Deze route loopt daarna in een grote lus weer naar beneden waarna je bij het dorp Lanjaron weer * op de heenroute terugkomt die van Lanjaron naar het begin van de Pijnboombossen loopt.