+34 858 700 850 casadelpatio@yahoo.com

Route Nigüelas

moeilijkheidsgraad : middelzwaar
tijd: 3 uur
afstand: 8 km
stijging: van 940 m naar 1400 m
routebeschrijving: papier

Rich results on google´s SERP when searching for route Nigüelas
Rich results on google SERP when seaching for route Nigüelas
Rich results on google SERP when seaching route Nigüelas

Een wandeling over een verhard bergpad en kronkelende ezelpaadjes met mooie uitzichten over Nigüelas,de pijnboombossen, amandel- en olijfboomgaarden.

Op een kwartier rijden van Pinos del Valle ligt Nigüelas

Een pad verbindt twee dorpen en loopt door de een bergketen , de cerro del Zahor, waarvan de hoogste berg de Cerro del Caballo (3300 hoog) is.

Het eerste half uur klim je behoorlijk, maar na deze eerste inspanning loop je over een redelijk vlak (en soms iets dalend) bergpad naar Acequias. De uitzichten zijn erg mooi en reiken tot een groot deel van de lecrin Vallei en de kliffen van de Rio Torrente.

De wandeling is circulair. Je start en eindigt in Niqûelas, op een parkeerplaats, waar ook voldoende bars en restaurants zijn om te lunchen of van je diner te genieten. In Acequias kun je de resten van een graanmolen zien. Nigüelas is de hoogste stad in de Lecrín vallei (931 meter boven zeeniveau) en ook de meest bergachtige. De oudste molen van Spanje bevindt zich in Nigüelas en is nu een klein museum. In de buurt kun je de Falle de Nigüelas bezoeken, een geografisch fenomeen dat officieel tot natuurmonument is uitgeroepen.