+34 858 700 850 casadelpatio@yahoo.com

Melegis Ruta de Azahar

moeilijkheidsgraad : licht
tijd: 1,5 uur
afstand: 5 km
stijging: geen
routebeschrijving: Melegis Ruta del Azahar is een gemarkeerde wandelroute.

Rich results on google´s SERP when searching for Melegis Ruta del Azahar
Rich results on google SERP when searching for Melegis Ruta del Azahar

Op een kwartier rijden van Casa del Patio  ligt Melegis.

Recht tegenover het Restaurant ´Los Naranjos´ begint in Melegis Ruta del Azahar. De wandeling loopt tussen de twee witte dorpen Melegis en Restabal. Je loopt door sinaasappel- ,en citroenboomgaarden, langs de stroom uit de Sierra Nevada die via acequias- traditionele moorse irrigatie kanalen- uitkomt bij het Beznar stuwmeer. De wandeling is goed te doen op gewone sportschoenen of wandelschoenen met een lage schacht.

Melegis staat in de Lecrin Vallei bekend om haar Sinaasappel boomgaarde en haar kleine sinaasappelsap fabriekje. Het is dan ook niet voor niets dat het restaurant los Naranjos´ vertaald, de sinaasappels heet.  En ieder jaar is er eind April het sinaasappel feest. Eeen leuke levendige markt, met allerlei standjes met diverse producten, maar vooral producten die je kan maken met sinaasappels

Naast wandelen, kun je deze ´Melegis Ruta del Azahar´ook heel goed per fiets afleggen. De route begint bij de Mirador de las Alvirillas (Melegis)  en gaat langs de kerk, de oude wasplaats en de bron van  El pilar die uitkomt in de Rio Torrente. Je loopt langs de rivier, tussen de suikerriet velden en akkers door naar Restábal . Daarna naar beneden onder de brug over de snelweg om je weg te vervolgen richting het ´moeras´ van het Béznarstuwmeer. Daarna begint een steile klim die je terug brengt naar de mirador van las Alvirillas, het startpunt van dit deze route. De route is echt een wandeling die je prima kan doen voor of nadat je heerlijk gegeten hebt bij ´Los Naranjos´ . Dit restaurant is een van de beste in de Lecrin Vallei en het uitzicht vanaf het terras is fenomenaal.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang het laatste nieuws over wandelen in Spanje

Je aanmelding is ontvangen!