+34 858 700 850 casadelpatio@yahoo.com

Cebadilla

moeilijkheidsgraad: middelzwaar
wandelduur: 3,5 uur
afstand: 7,7 km
stijging: van 1432m naar 1760m (hoogtemeters 550)
routebeschrijving: De route is gemarkeerd en wij hebben de route La Cebadilla ook op papier voor je.

Rich results on google´s SERP when searching for La Cebadilla
Rich results on google SERP when seaching for La Cebadilla
Rich results on google´s SERP when searching for la Cebadilla wandeling

Schitterende rondwandeling door de Poqueira kloof.

De route start in Capileira, op 1432 meter hoogte en het op een na hoogste dorp van Spanje, waar je makkelijk kan parkeren en eerst het stadje doorloopt voordat je begint aan de wandeling.

Als je deze route gaat wandelen, kun je het beste wandelschoenen met een hoge schacht aandoen, een petje of hoed meenemen en vooral genoeg te drinken, want onderweg is er geen bar of restaurant. Sommige zullen voor het laatste deel wandelstokken meenemen je wandelt over prachtige en uitdagende eeuwenoude paden door een geweldig mooi landschap, dat altijd gedomineerd is door landbouw en veeteelt . Vandaag kom je nog steeds ezels, geiten, koeien en soms een paard tegen, die mensen voor hun eigen levensonderhoud gebruiken.

De wandelroute loopt langs de Poquira vallei met uitzicht op de hoogste toppen van de Sierra Nevada, zoals de Mulhacén en de Veleta door dit deel van  de Alpujarras. Deze vallei is sowieso al de moeite waard om eens te gaan kijken. De wandelroute richting de Mulhachen voert door soms gortdroge weilanden en rivierbeddingen met grazende geiten, koeien en schapen. En je ziet natuurlijk de azequias- traditionele Moorse irrigatie kanalen- waar de route zijn naam aan dankt. Deze wandelroute rond Capileira Andalusië is een van de parels die je gelopen moet hebben als je de Siera Nevada de Alpujarras of Capileira gaat bezoeken. Als je weer terug komt in Capileira kun je bij een van de vele bars nog even heerlijk nagenieten onder het genot van een hapje en een drankje om je dag helemaal af te maken.

De wandeling La Cebadilla heeft zijn naam te danken aan het gelijknamige onbewoond dorpje dat werd gebruikt bij de bouw van de elektriciteitscentrale.