+34 858 700 850 casadelpatio@yahoo.com

Barranco del Poqueira

moeilijkheidsgraad : middelzwaar
Wandelduur: 4,5 uur
afstand: 8,8 km
stijging: van 1062m naar 1432m
routebeschrijving: Wij hebben de routebeschrijving van de Barranco del Poqueira op papier voor je

Rich results on google SERP when seaching for Barranco del Poqueira

Schitterende rondwandeling door de Poqueira kloof.

De route start in Pampaneira en loopt via Bubion naar Capileira, maar je kunt ook in een van de dorpen beginnen. De routebeschrijving begint en eindigt namelijk steeds op het kerkplein van de drie dorpjes waar ook voldoende en afwisselende eet en drinkgelegenheden zijn, de meeste zijn in een straatje bij de kerk, maar in Bubion vind je een restaurant met een werkelijk prachtig uitzicht over de Poqueira vallei. Je kan in alle dorpen makkelijke parkeren aan het begin van het dorp, meestal gelijk links zie je borden P. 

Je loopt door de dorpen van de “la Taha del Poqueira” Capileira ligt op 1432 meter hoogte en is het op een na hoogste dorp van heel Spanje. Hier vandaan heb je ook uitzicht op de pieken van de Mulhacen en de Valeta. Hier In de Poqueira vallei vloeit  de Rio Trevélez samen met de Rio Gaudalfreo en deze samen komen weer uit in de middellandse zee aan de kust tussen Motril en Salobrena.

De dorpen zelf zijn ook een bezienswaardigheid op zicht, met eeuwenoude smalle straatjes.  En de invloed van de moorse overheersing vind je hier terug, zoals je die in weinig andere witte dorpjes vind.