+34 858 700 850 casadelpatio@yahoo.com

Acequias del Poqueira

moeilijkheidsgraad : zwaar
tijd: 6-8 uur
afstand 17- 20 km
stijging: van 1445 m naar 2500 m
routebeschrijving: De wandelroute Capileira Andalusië is gemarkeerd en wij hebben hem op papier

Rich results on google SERP when seaching for Wandelroute Capileira Andalusië
Rich results on google´s SERP when searching for Wandelroute Capileira Andalusië

Deze wandelroute begint en eindigt in het pittoreske witte dorpje Capileira. Dit dorp dateert uit 1562 en is een van de mooiste en hoogste witte dorpen van heel Spanje.

Als je deze route gaat wandelen, kun je het beste wandelschoenen met een hoge schacht aandoen, een petjeof hoed meenemen en vooral genoeg te drinken, want onderweg is er geen bar of restaurant. Sommige zullen voor het laatste deel wandelstokken meenemenJe wandelt over prachtige en uitdagende eeuwenoude paden door een geweldig mooi landschap, dat altijd gedomineerd is door landbouw en veeteelt . Vandaag kom je nog steeds ezels, geiten, koeien en soms een paard tegen, die mensen voor hun eigen levensonderhoud gebruiken.

De wandelroute loopt langs de Poquira vallei met uitzicht op de hoogste toppen van de Sierra Nevada, zoals de Mulhacén en de Veleta door dit deel van  de Alpujarras. Deze vallei is sowieso al de moeite waard om eens te gaan kijken. De wandelroute richting de Mulhachen voert door soms gortdroge weilanden en rivierbeddingen met grazende geiten, koeien en schapen. En je ziet natuurlijk de azequias- traditionele moorse irrigatie kanalen- waar de route zijn naam aan dankt. Deze wandelroute rond Capileira Andalusië is een van de parels die je gelopen moet hebben als je de Siera Nevada de Alpujarras of Capileira gaat bezoeken. Als je weer terug komt in Capileira kun je bij een van de vele bars nog even heerlijk nagenieten onder het genot van een hapje en een drankje om je dag helemaal af te maken.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang het laatste nieuws over wandelen in Spanje

Je aanmelding is ontvangen!