Wandelweek

 

Wat houdt de wandelweek in?

7 daagse vakantie in de Lecrin vallei/Alpujarras/Sierra Nevada. 5 dag- wandelingen voor maximaal 6 personen. Je kan je individueel opgeven of als groep.

Wanneer?

Deze wandelweek is te boeken in het voor-, najaar. Zie voor data onderaan deze pagina.

Voor wie?

Voor zowel beginnende als gemiddeld ervaren wandelaars. Een goede conditie en voldoende wandelervaring is een vereiste, je wordt sterk aangeraden om in de maanden voor de wandelweek enkele lange wandeltochten te maken. Oefen ook in de duinen en op het mulle zand op het strand. Dit om de heuvels makkelijker te beklimmen.

Wat kost het?

€ 595 per persoon

Wat is in inbegrepen?

  • Verblijf van 7 nachten in B&B Casa del Patio in een twee-persoonskamer
  • Dagelijkse begeleiding op de wandeldagen
  • Vervoer van en naar de vertrekpunten van de adembenemende en mooie wandelingen.
  • Bezoek aan het Alhambra in Granada
  • Ontbijt (7x) en diner (6x)
  • Lunchpakket (7x)
  • Materiaallijst

Optioneel

  • Verblijf in een privékamer toeslag € 100,-
  • Transfers retour airport Málaga € 100 per pers. ( maximaal 2 personen)
  • Bezoek Spa Lanjáron

Het wandelprogramma

Zaterdag

Aankomst in Casa del Patio. Om 17.00 uur een korte groepswandeling rond Pinos del Valle. ‘s Avonds is er een gezamenlijk diner in de B&B.

Zondag

Wandeling in en rond Pinos del Valle. Lengte 14 km, min/max hoogte 642/1059 m , wandelduur 4,5 uur. Vanuit Casa del Patio lopen we omhoog via een stijl pad, langs de 16de eeuwse kerk in het bovendorp en via een zigzagpad door een pijnbomenbos naar de Ermita Santo Cristo del Zapato, een kapelletje dat symbool staat voor Pinos del Valle. Daarna vervolgen wij onze weg met een grote lus langs honderden olijf-, sinaasappel-, citroen- en amandelbomen richting het Beznar meer.

Maandag

Wandeling Nigüelas-Los Canjones- Nigüelas. Lengte 8 km min/max hoogte 940/1400m , wandelduur 3,5 uur. We wandelen langs de bedding van de Rio Torrente, eerst flink omhoog de bergen rond Nigüelas in, onderweg kun je genieten van het afwisselende berglandschap en de uitzichten op amandelen en olijfboomgaarden. We keren weer terug via een ezelpad. Tijdens deze daling zie je Lecrin vallei in de verte en Niquelas liggen.

Dinsdag

Wandeling in en rond Lanjaron. Lengte 14 km min/max hoogte 649/1476m, wandelduur 6,5 uur. Deze wandeling kenmerkt zich door de vele kastanjebomen, de mooie uitzichten, de mini watervallen en beekjes en de aceguias (irrigatiesloten vanuit de Moorse tijd) die we in dit landschap veelvuldig zullen tegenkomen

Woensdag

’s Morgens rijden we naar Granada. De stad werd in 1492 als laatste Arabische bolwerk veroverd door het “Katholieke Vorstenpaar”. We bezoeken het wereldberoemde paleizencomplex Alhambra. Het dertiende-eeuwse Moorse Nasridpaleis met de beroemde Leeuwenhof is een lust voor het oog. Ook bezoeken we het merkwaardige ronde paleis van Karel V en natuurlijk het labyrint van zalen en hoven van de Casa Real en de tuinen van de Generalife. ‘s Middags is er gelegenheid de stad te bewonderen. De prachtige kathedraal met zijn doopkapel, en de oude wijk het Albaicín mogen niet gemist worden. ’s Avonds wordt op eigen gelegenheid gedineerd in de stad.

Donderdag

Wandeling over de beroemde hangbruggen in Monachil. Lengte 8 km, min/max 800/ 1123m, wandelduur 2,5 uur. Een leuke en mooie avontuurlijke wandeling. Via een klaterende beek, een waterval en een vijftal hangbruggen (de langste is zo’n 55 meter), kloven, een grot en afwisselende berglandschappen (werkelijk prachtig)  vinden we onze weg op deze route.

Vrijdag

Restábal – Conchar. Lengte 14 km , min/max hoogte 529m/890 m , wandelduur 4,5 uur. Deze wandeling is tussen twee mooie witte dorpjes in de Lecrin vallei. Restábal ligt boven het Beznar-meer en Conchar is wat meer weggestopt in de vallei. Je volgt een heuvelrug en een andere heuvelrug terug dus je hebt een prachtig uitzicht op de omliggende vallei tot aan de met sneeuw bedekte bergen van de westelijke Sierra Nevada. Dit is een mooie wandeling op een heldere winterdag. Vooral als de amandel bloesem te zien is. Maar ook zeker de moeite waard in het voor -en najaar.

Zaterdag

We gaan de week afsluiten, met een korte wandeling op weg naar koffie met iets lekkers in “los Naranjos”. Om 12.00 uur beëindigen we de wandelweek en nemen afscheid van dit mooie natuurgebied.

Algemeen

Wil je op een bepaald moment wat minder lopen dan kan dat ook.

Wij behouden ons het recht voor, indien de omstandigheden dit vereisen, het programma te wijzigen. Zie ook de Reisvoorwaarden wandelweek.

 

Aanmelden wandelweek

Aanmelden wandelweek

14 + 14 =