+34 858 700 850 casadelpatio@yahoo.com


Wandelweek

 

Wat houdt de wandelweek in?

8 daagse wandelweek in de Lecrin vallei/Alpujarras/Sierra Nevada. 5 dag- wandelingen voor maximaal 6 personen. Je kan je individueel opgeven of als groep.

Wanneer?

Deze wandelweek is te boeken in het voor-, najaar. Zie voor data onderaan deze pagina.

Voor wie?

Voor zowel beginnende als gemiddeld ervaren wandelaars. Een goede conditie en voldoende wandelervaring is een vereiste, je wordt sterk aangeraden om in de maanden voor de wandelweek enkele lange wandeltochten te maken. Oefen ook in de duinen en op het mulle zand op het strand. Dit om de heuvels makkelijker te beklimmen.

Wat kost het?

€ 700 per persoon

Wat is in inbegrepen?

  • Verblijf van 7 nachten in B&B Casa del Patio in een twee-persoonskamer
  • Dagelijkse begeleiding op de wandeldagen
  • Vervoer van en naar de vertrekpunten van de adembenemende en mooie wandelingen.
  • Bezoek aan Granada
  • Ontbijt (7x) en diner (6x)
  • Lunchpakket (7x)
  • Materiaallijst

Optioneel

  • Verblijf in een privékamer toeslag € 100,-
  • Transfers retour airport Málaga via een transporteur
  • Bezoek Spa Lanjáron
Rich results on google SERP when seaching for wandelvakantie in Andalusie

Het wandelprogramma

Zaterdag

Aankomst in Casa del Patio. Om 17.00 uur een korte groepswandeling rond Pinos del Valle. ‘s Avonds is er een gezamenlijk diner in de B&B.

Zondag

Wandeling in en rond Pinos del Valle. Lengte 14 km, min/max hoogte 642/1059 m , wandelduur 4,5 uur. Vanuit Casa del Patio lopen we omhoog via een stijl pad, langs de 16de eeuwse kerk in het bovendorp en via een zigzagpad door een pijnbomenbos naar de Ermita Santo Cristo del Zapato, een kapelletje dat symbool staat voor Pinos del Valle. Daarna vervolgen wij onze weg met een grote lus langs honderden olijf-, sinaasappel-, citroen- en amandelbomen richting het Beznar meer.

Maandag

Wandeling Nigüelas-Los Canjones- Nigüelas. Lengte 8 km min/max hoogte 940/1400m , wandelduur 3,5 uur. We wandelen langs de bedding van de Rio Torrente, eerst flink omhoog de bergen rond Nigüelas in, onderweg kun je genieten van het afwisselende berglandschap en de uitzichten op amandelen en olijfboomgaarden. We keren weer terug via een ezelpad. Tijdens deze daling zie je Lecrin vallei in de verte en Niquelas liggen.

Dinsdag

Wandeling in en rond Lanjaron. Lengte 9,8km min/max hoogte 649/1108m, wandelduur 4 uur. Deze wandeling kenmerkt zich door de vele pijnbomen, de mooie uitzichten, de mini watervallen en beekjes en de aceguias (irrigatiesloten vanuit de Moorse tijd) die we in dit landschap veelvuldig zullen tegenkomen

Woensdag

’s Morgens rijden we naar Granada. De stad werd in 1492 als laatste Arabische bolwerk veroverd door het “Katholieke Vorstenpaar”.Je kan de stad bewonderen. De prachtige kathedraal met zijn doopkapel, en de oude wijk het Albaicín mogen niet gemist worden. Of je bezoekt het wereldberoemde paleizencomplex Alhambra. Het dertiende-eeuwse Moorse Nasridpaleis met de beroemde Leeuwenhof is een lust voor het oog. Het merkwaardige ronde paleis van Karel V en natuurlijk het labyrint van zalen en hoven van de Casa Real en de tuinen van de Generalife. DE KAARTEN HIERVOOR DIEN JE ZELF OP NAAM TE RESERVEREN! ’s Avonds wordt op eigen gelegenheid gedineerd in de stad.

Donderdag

Wandeling over de beroemde hangbruggen in Monachil. Lengte 8 km, min/max 800/ 1123m, wandelduur 2,5 uur. Een leuke en mooie avontuurlijke wandeling. Via een klaterende beek, een waterval en een vijftal hangbruggen (de langste is zo’n 55 meter), kloven, een grot en afwisselende berglandschappen (werkelijk prachtig)  vinden we onze weg op deze route.

Vrijdag

De Cebadilla is een prachtige wandeling vanuit Capileira. Lengte 9 km , min/max hoogte 1445m/2100 m , wandelduur 3 uur. Deze wandeling begint en eindigt in het pittoreske witte dorpje Capileira. Dit dorp dateert uit 1562 en is een van de mooiste witte dorpen van Spanje.

Je wandelt langs de Poquira vallei met uitzicht op de hoogste toppen van de Sierra Nevada, zoals de Mulhacén en de Veleta en de Alpujarras onder je. De route voert door soms gortdroge weilanden en rivierbeddingen met grazende geiten en schapen. En je ziet natuurlijk de acequias- traditionele moorse irrigatie kanalen- waar de route zijn naam aan dankt.

Zaterdag

We gaan de week afsluiten, met een korte wandeling op weg naar koffie met iets lekkers in “los Naranjos”. Om 12.00 uur beëindigen we de wandelweek en nemen afscheid van dit mooie natuurgebied.

Algemeen

Wil je op een bepaald moment wat minder lopen dan kan dat ook.

Wij behouden ons het recht voor, indien de omstandigheden dit vereisen, het programma te wijzigen. Zie ook de Reisvoorwaarden wandelweek.

 

Aanmelden wandelweek

Aanmelden wandelweek

5 + 8 =

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang het laatste nieuws over wandelen in Spanje

Je aanmelding is ontvangen!