+34 858 700 850 casadelpatio@yahoo.com

Sendero Alauxa

moeilijkheidsgraad : licht
tijd: 2 uur
afstand: 3,7 km
stijging: van 484 m naar 648  m
routebeschrijving: Wij hebben de routebeschrijving van de wandeling Sendero Alauxa

Rich results on google SERP when seaching for Sendero Alauxa

Een wandeling over een verhard pad en kronkelende paadjes met de mooiste uitzichten over het Beznar stuwmeer, de sinaasappel-, citroen-,  en olijfboomgaarden.

De route start bij onze B&B Casa del Patio. Deze wandelroute Sendero Alauxa is niet lang en moeilijk, maar heeft wel erg mooie uitzichten over het dal en het Beznar stuwmeer. Via een geplaveid pad loop je langzaam omringd door prachtige acequias -traditionele moorse irrigatiekanalen- en citroen,- sinaasappel,- vijgen,- amandel en vele olijfboomgaarden naar het uitkijkpunt van de Eras Alcatifas, ook kom je langs een grot. Daarna daal je verder af tussen olijfgaarden totdat je bij de weg uit komt, deze steek je over en je vervolgt je weg via de paaltjes met Sendero Alauxa naar het picknickgebied van het Beznar stuwmeer,  Hier heeft bar Sin Coberturas in de zomermaanden zijn terras uitgezet. Je kan hier even lekker genieten van een hapje en een drankje. Soms is er ook live muziek en je zal vele dorpsbewoners tegenkomen, want het terras is erg populair bij de lokale bevolking. Maar drink niet teveel want je moet ook nog weer het pad omhoog terug naar Casa del Patio -:)

Tip: het is ook leuk om even bij de stuwdam zelf te kijken. En vanaf mei tot en met september kun je zeilen, surfen, waterfietsen en kanoeën op het Beznar stuwmeer. 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang het laatste nieuws over wandelen in Spanje

Je aanmelding is ontvangen!