+34 858 700 850 casadelpatio@yahoo.com

Los Cahorros

moeilijkheidsgraad : licht
tijd: 3 uur
afstand: 8 km
stijging: van 805 m naar 1123 m
routebeschrijving: Wij hebben de routebeschrijving van de prachtige wandeling op papier

Rich results on google´s SERP when searching for los Cohorros
Rich results on google SERP for searching for Los Cohorros
Rich results on google SERP when seaching for los Cohorros

De wandeling  los Cahorres loopt over bospaden, langs een beek, door bergweides en over hangbruggen in de Sierra Nevada.

Op ongeveer veertig minuten rijden van Pinos del Valle ligt Monachil. Een redelijk groot bergdorp in de Sierra Nevada, Spanje. Hier begint de wandeling.  Je kan makkelijk met de auto bij het beginpunt komen en daar parkeren op een groot parkeerterein.

De wandeling Los Cahorres is een  populaire wandeling omder de bevolking van de provincie Granada . In het begin loop je langs een riviertje door een mooi oud bos , nadat je een oude waterkrachtcentrale bent gepasseerd kom je de eerste van de vijf hangbruggen tegen , het uitzicht is echt practig tijdens deze zeer afwisselende wandeling, waar je bna de vijfde en langste brug ook klimmers kan tegen komen die tegen de rotswand omhoog klimmen.

Je loopt hierna door de wilde bloemen-, en kruidenvelden, abrikozen-,amandelen-, kersen-, appel en granaatappelboomgaarden. Langs een kronkelende riviertje met diverse watervallen in het voor-, en najaar door de Monachil vallei. Het laatste deel van deze wandeling gaat voornamelijk omhoog en uiteidelijk kom je boven op een bergkam, waa vandaan je een ontzettend wijds uitzicht hebt over de vallei, de stad Granada tot ver daar buiten. Daarna daal je weer af richting Monachil en kom je weer bij het beginpunt uit. De route is dus circulair.

Soms moet je tijdens deze leuke wandeling bukken voor takken en overhangende rotsen, maar over het algemeen is dit een eenvoudige route waar je ook met kinderen heen kan gaan. Zij zullen de dag van hun leven hebben met het lopen over de hangbruggen. Je kan na de vijfde hangbrug ook aan de andere kant van het pad weer terug naar Monachil lopen, als je de wandeling te lang vindt. Deze wandeling kun je niet doen met met kinderen in een kinderwagen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang het laatste nieuws over wandelen in Spanje

Je aanmelding is ontvangen!