+34 858 700 850 casadelpatio@yahoo.com

Cónchar loop

moeilijkheidsgraad : middelzwaar
tijd: 4 uur
afstand: 12 km
stijging: van 628 m naar 801 m
routebeschrijving: Wij  hebben de routebeschrijving van de Cónchar loop op papier

Rich results on google SERP when seaching for Cónchar loop
Rich results on google SERP when seaching for Cónchar loop
Rich results on google SERP when seaching for Cónchar loop

Een wandeling door het dorp van Cónchar over de heuvels en kronkelende paadjes met mooie uitzichten over de wijngaarden, citroen-, sinaasappel-, amandel-, olijfboomgaarden, rozemarijn velden en cactussen in de Lecrin vallei, de Moren noemen dit al de ´vallei van geluk´ en dat gevoel krijg je zeker tijdens de wandelingen door de Lecrin Vallei.

Op 21 minuten rijden met de auto van onze B&B in Pinos del Valle ligt het dorp Cónchar

Deze wandeling voert je door het westelijk deel van de Lecrin Vallei en langs de overblijfselen van de Cónchar wachttoren. Het landschap is hier erg gevarieerd met wijngaarden, citroen-, sinaasappel-, amandel-, olijfboomgaarden, rozemarijn velden en cactussen. Vanaf de wachttoren heb je prachtige vergezichten over de Lecrin Vallei en de al dan niet besneeuwde Sierra Nevada. DeHet eerste deel van deze wandelroute loopt steeds omhoog en is af en toe erg steil, daarom adviseren wij je om  deze wandeling beter niet in de (zomer) zon te doen.  Sowieso is het verstandig om voldoende water en een petje of hoed mee te nemen als je gaat wandelen in het voor-, of najaar.

Als in vroeg in de ochtend deze wandeling gaat doen, dan heb je kans dat je een familie met steenbokken op de rotsen ziet lopen. Ook zweven hier vele roofvogels in de lucht op zoek naar eten,  wat altijd weer een mooi gezicht is.

Cochar is een klein dorp, maar heeft wel eet en drinkgelegenheden, waar je na het wandelen kunt genieten van je maaltijd, drankje en de prachtige natuur. Mocht je een keer wat luxer willen eten, dan kan dat bij Hotel Senorio Nevada, waar je langs komt op de heen en terug weg naar Conchar. In de weekenden houden ze hier ook wijnproeverijen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang het laatste nieuws over wandelen in Spanje

Je aanmelding is ontvangen!