+34 858 700 850 casadelpatio@yahoo.com

Albuñuelas loop

moeilijkheidsgraad : middelzwaar
tijd:  2,5 uur
afstand: 8 km
stijging: van 719 m naar 1074 m
routebeschrijving van de Albuñuelas loop wandelroute Andalusië hebben wij op papier

Rich results on google SERP when seaching for Albuñuelas loop wandelroute Andalusië
Rich results on google SERP when seaching for Albuñuelas loop wandelroute Andalusië
Rich results on google´s SERP when seaching for Albuñuelas loop wandelroute Andalusië

Een wandeling langs kliffen van de rio Saleres

Op 21 minuten rijden van B&B Casa del patio in Pinos del Valle ligt het eeuwenoude witte dorp Albuñuelas. In het centrum van het dorp begint de wandeling

 De Albuñuelas loop wandelroute Andalusië  leid je via een afwisseld wandelpad langs de rio Saleres. De rivier stroomt alleen in het voorjaar een beetje. Maar door de eeuwen heen is de rivierbedding wel helemaal uitgesleten, door het water dat door de rivier loopt. Daarnaast zie je her en der nog oude grotten. Ook heb je tijdens deze  wandeling uitzicht op de Cerro de Giralda, dat uitzicht geeft ons altijd wel een glimlach op ons gezicht. Het eerste half uur van deze afwisselde, leuke, aangename en mooie wandeling klim je behoorlijk, maar na deze eerste inspanning loop je over een redelijk vlak (en soms iets dalend) pad verder. De uitzichten op de uitgeleten bedding van de Rio Saleres en de (besneeuwde) toppen van de Sierra Nevada zijn adembenemend.

Tussen  de maanden April en september is het wel raadzaam op een petje of hoed op te zetten, voldoende water mee te nemen en natuurlijk zonnebrand creme. Wat je wandelschoenen betreft, zou je deze wandeling ook op wandelschoenen met een lage schacht kunnen lopen. 

De wandeling is circulair. Je start en eindigt in Albuñuelas op een gratis parkeerplaats aan de rand van het dorp. In Albuñuelas zijn ook voldoende bars en restaurants zijn om te lunchen of van je diner te genieten, zodat je de dag kan afsluiten met een heerlijk gevoel van genot. Maar je kan natuurlijk ook voor het wandelen eerst een kopje koffie drinken 😎 Vanaf de parkeerplaats naar het begin van de route net buiten het dorp loop je langs de bars en restaurants.