+34 858 700 850 casadelpatio@yahoo.com

 

 

 

Je gaat beginnen met wandelen of je hebt besloten je gaan trainen voor de 4-daagse, je hebt je wandelschoenen maar nu je wandelsokken nog. De vraag rijst: wandelsokken uitkiezen: welke dan?

Goede wandelsokken zijn vaak wat duurder. Maar voor wandelaars zijn ze absoluut een must. Zo nemen ze bijvoorbeeld transpiratievocht op, waardoor ze je voeten droog houden, wat blaren en andere huidirritaties voorkomt. Daarnaast dragen ze bij aan schokdemping bij iedere stap die je zet. Een groot voordeel van de wandelsokken van tegenwoordig vergeleken met standaard katoenen sportsokken, is dat ze naar je voet gevormd zijn. Dit komt omdat je paren hebt met een linker- en een rechtersok, zodat ze nog beter aansluiten op de vorm van je voeten. En bijna alle wandelsokken zijn naadloos ter voorkoming van blaarvorming. Desondanks kan het soms knap lastig zijn om juiste wandelsokken uit te kiezen. Ga jij voor wol of katoen? Dik of dun? kortom wandelsokken uitkiezen: welke dan?

 

Wol of katoen?
Je ziet in de betere buitensportwinkels vaak wandelsokken die uit een combinatie van wol en kunstvezels bestaan. Wol is immers als geen ander materiaal in staat om vocht op te nemen.  Echter, wol kan bij sommige mensen kriebels of eczeem veroorzaken. Als je hier last van hebt, kan je daarom beter kiezen voor merinowol, dit soort wol irriteert de huid minder dan gewone wol. Katoen is trouwens ook een goed en goedkoper alternatief. Daar staat echter tegenover dat katoen minder vormvast dan wol is en bovendien vaak sneller slijt. Wat dan weer de vraag oproept: is goedkoop dan uiteindelijk niet duurkoop? Welke combinatie van materialen het beste voor jou is, hangt erg af van het weer, de ondergrond waarop je wandelt en hoe vaak en ver je wandelt.

 

Dikke of dunne sokken?
Naast het materiaal is van de sok, is ook de dikte een belangrijke factor. Dunne wandelsokken gebruik je het beste in lichte en nauwsluitende wandelschoenen (categorie A) en bij wandelschoenen die goed vocht afvoeren. Katoenen sokken zijn ideale ‘dunne’ wandelsokken.

Dikke wandelsokken worden aanbevolen voor zwaardere wandelschoenen (categorie B, C en D) en bij wandelschoenen die minder goed vocht afvoeren. Hierbij zijn sokken van (merino)wol de beste keuze, maar kies ook vooral sokken gebaseerd op je eigen ervaringen. Als je veel wandelt, heb je immers al zoveel sokken versleten dat je zelf de beste prijs, kwaliteit en materiaal kan bepalen.

 

Luister naar je gevoel
Je merkt het al: een wandelsok kiezen is iets heel persoonlijks; je moet rekening houden met welke schoenen je hebt, in welke omstandigheden je wandelt, of je graag in wat warmere temperaturen loopt en als laatste of je geen allergische reactie krijgt op wol? Het belangrijkste is hierbij echter of jij je lekker voelt in de sokken. Jij bent immers degen die er honderden kilometers mee moet lopen. Ga bij het kopen van sokken daarom in de eerste plaats op je gevoel af bij de vraag Wandelsokken uitkiezen: welke dan?

 

 

 

Rich results on google´s SERP when searching for Wandelsokken uitkiezen welke dan?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang het laatste nieuws over wandelen in Spanje

Je aanmelding is ontvangen!